Hari ini adalah kenangan hari esok,
tanpa hari ini tiadanya hari esok.
スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

- - -
Cuba teka
Cuba teka apa nama makanan ni..

Apa dia?

Ini salah satu makanan yang sempat dicuba masa balik kampung hari tu.

Saje je nak berteka teki ni.. sebenarnya gambar makanan kat atas tu adalah AISKRIM GORENG. Kat dalam tu ada aiskrim dan yg kulit luar tu pula dibuat daripada roti.

Kalau kat pasar malam aiskrim goreng ni bentuknya bulat je. Aiskrim diletakkan dalam roti sandwich dan dikepal-kepal jadi bulat dan digoreng dalam minyak penuh.
Jalan-jalan cari makan comments(8) trackbacks(10)
スポンサーサイト
- - -
Comment








Eh nampak macam egg tart je. Ape dia Yani? macam sedap je.... he..he.. pantang tengok makanan.
from. hani | 2005/03/09 19:18 |
ler buat teka teki pulak dia, bgtau je la.. kawan dah terliur ni, ha..ha.. kat mana la dia jumpa ni, kat Jepun sure tak de! adik beradik kuih bingka kot...
from. lynn | 2005/03/09 22:38 |
Terima kasih yani, enjoy tak balik kampung?
Akak nak teka boleh kan...kek lapis.
from. halela@okinawa | 2005/03/09 22:47 |
Tak kenal pulak kuih nih,kuih kelate ko?Orang kelate pun tak kenal macamana nih...haru betuiiii!Apa2pun telan air liur tgk kuih nih...
from. k.Ha | 2005/03/10 09:34 |
bentuk tu yani dah modify kot ye..ettone, akak teka bahulu. kalu betul ada hadiah tak?
from. faruha | 2005/03/10 12:06 |
mak aii??? aiskrim ?? nak cuba juga la, ada resepi tak agaknya yani..hehehe pantang nampak makanan mesti nak tanya resepi...
from. lynn | 2005/03/10 15:09 |
Kak Lynn.. bahan2nya mudah saja
aiskrim ikut suka nak perasa apa, roti keping dan minyak untuk menggoreng. Masukkan ais kering ke dlm roti then kepal jadi bulat.. kira balut ais kering tu dgn rotilah.. pastu goreng.. heheh.. yani beritahu je ni.. cuba belum lagi.. nanti dah berjaya buat.. yani paste gambar kat sini..
from. Yani | 2005/03/10 19:52 |
orait! nanti senang2 boleh ler cuba.. macam-macam...
from. lynn | 2005/03/11 15:34 |
Trackback
この記事のトラックバックURL: http://yani.jugem.cc/trackback/123
-
管理者の承認待ちトラックバックです。
| - | 2011/05/01 07:16 |
-
管理者の承認待ちトラックバックです。
| - | 2011/04/30 07:12 |
-
管理者の承認待ちトラックバックです。
| - | 2011/04/29 07:50 |
-
管理者の承認待ちトラックバックです。
| - | 2011/04/28 09:11 |
-
管理者の承認待ちトラックバックです。
| - | 2011/04/27 07:43 |
-
管理者の承認待ちトラックバックです。
| - | 2011/04/26 07:19 |
-
管理者の承認待ちトラックバックです。
| - | 2011/04/25 11:47 |
-
管理者の承認待ちトラックバックです。
| - | 2011/04/23 06:59 |
-
管理者の承認待ちトラックバックです。
| - | 2011/04/22 07:21 |
-
管理者の承認待ちトラックバックです。
| - | 2011/04/21 15:27 |
<< NEW | TOP | OLD>>
Related Posts with Thumbnails